Sjuk och eländig

Just nu är jag inte på topp. Har åkt på en rejäl förkylning och känner mig riktigt eländig. Typiskt då jag har viktiga saker i skolan just nu också.. Men vad ska man göra när man hostar konstant och febern bara kommer och går hela tiden? Tur jag har bloggen så att jag kan gnälla av mig lite!

Borde kanske köpa en trisslott och se om jag kan ha någon framgång där istället.. Men just nu känns det rätt mörkt. Sist jag spelade på något var på VM-kvalmatchen mellan Bulgarien – Sverige. Det gick ju sisådär.. Kollade ut bästa oddset på Vinstraden och satsade en hundralapp på vinst till Sverige. Säkra pengar trodde jag, men nej, bortkastade pengar visade det sig.

Spel är egentligen inte min grej. Brukar aldrig ha tur. Men då och då dyker det ju upp något man vill satsa på och då brukar jag faktiskt sätta en slant. Någon gång blir det även en trisslott. Men tror aldrig jag vunnit mer än 100 kr. Fast man kan ju aldrig veta. Plötsligt händer det väl! Kanske ska betta på nästa match i VM-kvalet? Bara för att testa liksom…

Om jag vann en lite större summa skulle jag definitivt åka på en sån där volontärresa som jag skrivit om tidigare. Vore verkligen en upplevelse och en erfarenhet jag gärna skulle ha med mig i bagaget. Men snart är jag förhoppningsvis klar med skolan och kan börja jobba och spara pengar. Om jag vann riktigt mycket pengar skulle jag starta djurkliniker inriktade på smådjur lite här och var i landet. Vill att även våra minsta husdjur ska få de bästa möjligheterna till bra vård. Ja egentligen finns det rätt mycket jag skulle kunna tänka mig att göra om jag blev mångmiljonär! Vad skulle du vilja göra?

Läste på djurens rätt för ett tag sen att någon kommun förbjudit Cirkus med vilda djur. Endast domesticerade djur tillåts, även renar och sjölejon tydligen. Detta på grund av någon gammal lag. Vad tycker ni om det? I mina öron låter det rätt bra. Då slipper man problemet med oseriösa cirkusar där djuren far illa. För att inte tala om hur skönt det måste vara för alla de djur som inte alls trivs som cirkusartister. Som inte vill gå på två ben eller hoppa genom ringar på beställning. Djuren kan ju inte prata. Inte berätta att de har en dålig dag och inte alls har lust att ställa upp på någon föreställning. Alla trick är ju inte bra för dem heller utan leder till belastningsskador.. Sen är det alla transporter också. Måste ju vara fruktansvärt att trängas in i en transportvagn och skumpa runt flera gånger i veckan… Nej, det finns många argument till varför cirkus med djur är en dålig idé från början.

Dock måste jag ju medge att det är rätt fantastiskt hur människa och djur kan kommunicera med varandra så att djuren gör det vi vill. Fantastiskt är det också att se vad djuren klarar av. Precis som mänskliga akrobater så utför ju även djuren imponerande prestationer. Priset blir dock allt för högt för djuren, så det här med cirkusdjur tycker jag faktiskt att vi kan förbjuda. En del länder har dessutom redan gått före och infört just förbud mot cirkusdjur. Får se hur det utvecklas här i Sverige framöver. Om det blir ett totalförbud även för domesticerade djur eller hur det blir. Kanske blir det inte något generellt förbud alls utan bara förbud i enstaka kommuner.

Sen ska det ju också tilläggas att alla cirkusar faktiskt inte har djur i sina föreställningar! Tror att Cirkus Cirkör inte brukar ha djur i sina. Men är förstås inte helt hundra och hittar inga direkta uppgifter om det på deras webbsida. Cirkus Scott har djur, men endast domesticerade djur som hundar och hästar i sina shower.

cirkus clown

Passande bild va? Funkar på både temat cirkus och dunderförkylning med svullen och röd näsa!