Tjoho!

Havssköldpadda
Flera sköldpaddsarter är utrotningshotade. Det vore sorgligt om bilder är det enda som finns kvar av dessa arter i framtiden! Jag tror sköldpaddan på bilden är en Karettsköldpadda som är starkt utrotningshotad.

Nu har även jag startat en blogg! Jag är kanske lite efter, numer är det väl kanske mest Instagram och twitter som gäller? Men men, en del vaknar sent 😛 Bättre det än aldrig!

Jag är en levnadsglad tjej som gillar att lyssna på musik, gärna gamla EP- och LP-skivor eftersom jag tycker ljudet är så himla mysigt på sådana skivor. Det känns som man kommer så nära den som sjunger.

Jag gillar även att baka, träffa vänner och shoppa. På dagarna studerar jag till djurvårdare och drömmen är att få jobb på en veterinärmottagning när jag är färdigutbildad. Jag brinner för djurrättsfrågor och att våra djur ska ha det bra, både de djur vi har som husdjur och de som lever i det fria eller på bondgård.

Mitt stora tips till alla er som funderar på att skaffa er ett djur: läs på ordentligt innan ni införskaffar djuret! Det finns alldeles för många djur som köpts på impuls av okunniga ägare som saknar den kunskap som krävs för att kunna ge djuret ett bra och hälsosamt liv.

Själv har jag inga egna djur, men jag är uppväxt på landet och min familj hade både höns och hund som jag tyckte om att pyssla om. Jag gick också på ridskola och tyckte om att hänga i stallet och ta hand om hästarna. Såhär i efterhand när jag tänker på saken har jag kommit fram till att jag nog blivit så intresserad av djur för att de är så enkla och okomplicerade att umgås med. Det är också så fascinerande hur vi på något sätt lyckas förstå varann trots att vi inte talar samma språk eller ens tillhör samma djurart.

När jag är klar med min utbildning skulle jag väldigt gärna vilja åka till Afrika och gå med i något volontärprojekt för att skydda utrotningshotade djurarter. Jag tycker det är oerhört viktigt att vi värnar om de djur vi har och hindrar tjuvjakt eller att djur skadas på grund av att människor skräpar ner.

Det finns många olika typer av volontärprojekt man kan gå med i, så är du intresserad är det bara att söka på volontärresa+djur så kommer du hitta en massa projekt du kan stötta. Dock är det ganska dyrt att gå med i ett volontärprojekt så det gäller att spara ihop lite pengar för att kunna åka. Om du har gjort en sån resa får du gärna skriva till mig och berätta om hur det var! Är väldigt intresserad av att höra andras erfarenheter.

Jag kan dock tänka mig att det krävs en del förberedelser innan man ger sig iväg. Försäkringar, vacciner, utrustning med mera som man säkert måste ordna med innan man reser. Men om man vänder sig till en seriös organisation så borde de kunna tillhandahålla mycket av den information man behöver innan resan, sen kan man ju alltid rådgöra med sjukvården i Sverige om vilka vacciner som är lämpliga. Men men, resan ligger långt fram i tiden! Först måste jag bli klar med utbildningen och sen jobba ihop respengar!

Det har blivit dags att avsluta detta första blogginlägg, men först tänkte jag bara påminna om att det också finns utrotningshotade djurarter här i Sverige. Vill du veta mer om dem kan du gå in på världsnaturfondens webbsida och läsa mer!

Ha det bra allihopa!