Volontärarbeta med djur

Jag har ju skrivit en del om volontärresor här i bloggen. Då har jag främst fokuserat på volontärarbete med djur utomlands. Men det finns faktiskt en hel del att göra även här hemma i Sverige. Många organisationer behöver frivilliga som ställer upp och hjälper till ideellt med att ta hand om utsatta och skadade djur. Ja, även med annat också. Så även om du inte vill ha absolut närkontakt med djur kan dina tjänster vara viktiga för en organisation som jobbar med att hjälpa djur. Det kan till exempel handla om att organisationen behöver någon som kan bygga upp och administrera en webbsida, de kanske letar efter någon som är bra på sociala medier eller på att skriva faktaartiklar.

Så känner du att du vill göra en insats för djuren så sök runt på nätet och se var hjälp behövs och om du har vad som efterfrågas!

Själv drömmer jag som sagt om att åka utomlands och få jobba nära exotiska djur eller i deras naturliga miljö. Har du samma dröm? På Djurens Rätts webbsida kan man läsa om vad man ska tänka på innan man ansluter sig till ett volontärprojekt så att man inte bidrar till exploateringen av djuren istället för att hjälpa dem. Artikeln är mycket läsvärd och tänkvärd!

Har ju funderat en del på att gå med i något projekt där man skyddar utrotningshotade sköldpaddor. Men jag vet inte. Finns så många resor att välja mellan och jag kommer nog inte kunna bestämma mig förrän det verkligen blir aktuellt. Måste ju få ihop en del pengar först och som student är det lite knapert. De där 300 kr i ökat studiebidrag kommer dessutom först nästa år. Inte vid årsskiftet utan någon gång under sommaren om jag inte minns helt fel.

Mina spel på fotbollsmatcher har ju inte heller lyckats så bra.. Tänkte testa en ny strategi nästa gång. Ska följa ett speltips hos OddsOnline.se nästa gång jag känner för att betta på någon match. Tänker förlita mig helt och hållet på speltipsarens rekommendation 🙂 Tror ni det kommer gå bättre då?

Det kan ju inte skada att testa i alla fall. En 50-lapp kan det vara värt. Får se det som en nöjeskostnad också. Är ju rätt kul och spännande att se om man vinner eller inte. Någon storvinst lär det dock inte bli. Knappt att det ens räcker till ett biobesök med popcorn om man nu skulle få in en fullträff med hyfsade odds, typ runt 4,00. Men många bäckar små eller vad det nu är man säger.

Tror jag kommer försöka betta på en match i fotbollsallsvenskan. Vet inte varför, men jag brukar vara mest intresserad av att betta på svenska lag eller svenskar. Tycker det är mer spännande så. På oddsonline hittar man odds på alla allsvenska matcher och där kan man också se vilket spelbolag som har de bästa oddsen, väldigt smidigt faktiskt.

När jag väl fått ett jobb kommer jag sikta på att försöka lägga undan 1500 kr varje månad till min volontärresa. Räknar med att det då kommer ta cirka ett och ett halvt år innan jag fått ihop tillräckligt med pengar för att åka. Behöver ju ha lite extra buffert också. Vill inte bara ha så att resekostnaden täcks precis utan gärna också lite marginal. Då klarar jag till exempel att betala hyran på lägenheten medan jag är borta om jag inte hittar någon som vill hyra i andra hand. Klarar också av extra utgifter om jag till exempel skulle bli sjuk eller vilja åka hem i förväg. Skulle kännas tryggt.

Nej, nu är det dags att plugga! Hörs!

fågel